söndag, mars 12, 2006

Vilken kock i Vadstena! Rekommenderas!


På besök i Vadstena med boende och middag på Klosterhotellet fick jag uppleva en av de bästa kockar jag mött på länge. Joakim Almqvist är hans namn, och den mannen vet hur man tar hand om en gäst.

Som bekant för många gäster med allergi, som besöker restauranger, händer det alltför ofta att gästen med allergi får vänta till sist av alla vid bordet. När maten sedan anländer, ropas det högt över bordet "en XX-allergi"! Det är irriterande och genant, kanske inte för den som sitter bredvid, men för den gäst som ständigt utsätts för detta blir det ett obehag som alltför ofta leder till att gästen avstår maten.

Så icke i Vadstena! Denna förut nämnde kock kommer istället in personligen, sätter sig lite diskret på huk bredvid gästen och presenterar sitt alternativ till mat. En rätt som är helt anpassad till allergin och som denne kock har lagt sin själ i. Underbart.

Klosterhotellet i Vadstena, var rädd om denna kock, han är guld värd. Trots att han ser relativt ung ut, har han förstått värdet av en nöjd kund. Veckans guldstjärna i etikett för gäster.

Mats Danielsson. www.etikettdoktorn.se